Мария Габриел не очаква мигрантска вълна към България от Близкия изток

Трябва да успокоим страховете на хората по отношение на еврото, заяви вицепремиерът

17.10.2023 | 10:54 Редактор: Елеонора Танева

Подкрепата за Украйна е подкрепа за нашата сигурност. Всички в последните дни следим ситуацията в Израел. България категорично осъжда терористичната организация "Хамас". Сега трябва да следим хуманитарната ситуация и рисковете в глобален план. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Тя отбеляза, че на този етап България не е страната, накъдето би се насочил мигрантски поток от Близкия изток. Нашите власти са в постоянен контакт с посолствата в целия регион.

За Габриел е важно България да продължи да бъде надежден и доверен партньор на нашите съюзници. По думите ѝ от ден първи на всяка една случваща се криза с министър-председателя акад. Николай Денков имат перфектна комуникация и координация.

"Вярвам, че защото имаме този добър диалог и ясна визия, затова се получава и тази координация", посочи тя, цитирана от БГНЕС.

Външният министър добави, че би следила внимателно президентските избори в САЩ и не би бързала с изводите. Габриел изрази мнение, че бизнесът е активен, той търси активно публичните институции, които трябва да бъдат проактивни, подавайки информация още в самото начало.

"Факт е, че трябва да има комуникационна кампания по отношение на еврото, трябва да успокоим страховете на хората", заяви тя и допълни, че трябва да се направи усилия да се обясни с достъпни думи на гражданите", каза още Мария Габриел.


3
1 rate up comment rate down comment 0
Анди
преди 6 месеца
То чучелото говори каквото й кажат да говори. Акъл няма! Само д. за продажба. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Анди
преди 6 месеца
То чучелото говори каквото Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 6 месеца
От Афганистан видяхме, че закъснението на началото на мигрантския поток е половин/една година ...Така че тези приказки са си ... плямпаници.То не че очакваме нещо повече от тази заблудена душа ... Сигнализирай за неуместен коментар