Антон Хекимян: Ангажираме се да изградим над 140 дка нови паркове в София

По думите му "Зелена София" е негова лична кауза

14.10.2023 | 16:03 Редактор: Толя Стоянова
Антон Хекимян: Ангажираме се да изградим над 140 дка нови паркове в София

"Над 140 дка нови паркове - това е нашият ангажимент за следващите 4 години. Планираме да изградим седем нови парка - в кварталите "Младост", "Красно село", "Студентски", "Витоша ВЕЦ Симеоново, "Манастирски ливади - изток" и др.", заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян на среща с граждани в "Южния парк". По думите му "Зелена София" е негова лична кауза, за която той ще работи през следващия мандат в Столичната община.

"Облагородяваме още 8 съществуващи парка - "Южен парк 2" и "3 част", "Хиподрума", "Заимов", "Здраве", "Овча купел", парк "Гео Милев" и др. Ще засадим нови над 4000 дървета покрай улици, в градските градини и училищата, като следваме и препоръките на експерти от ЛТУ за озеленяването", изброи Хекимян. 

Кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС се ангажира още с изграждането на пешеходен мост над ул."Бяла черква", който да свързва "Южния парк" през градинката на НДК с пешеходната част на бул."Витоша".

На въпрос каква е визията на Хекимян за развитието на планина Витоша, той бе категоричен, че приоритет за него ще е това безценно богатство за България да е по-достъпно и отворено за софиянци и за туристите.  "Искаме да направим засилен транспорт и да намалим интервалите, за да може софиянци да стигат по-лесно дотам. Целта ни е да развиваме Витоша, но да не пречим на природата, което означава облагородяване, но и изискване към собственика на лифта да се изпълняват разпорежданията на главния архитект и Столична община и лифтовете да бъдат пуснати. Това категорично ще промени облика на града", каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)