Конфликтът между Израел и "Хамас" може да се разрасне, но няма опасност за България?

Опозицията не пропусна да критикува управляващите и "не-коалицията"

12.10.2023 | 18:50 Редактор: Толя Стоянова

Няма заплаха за сигурността на България. Това стана ясно след Председателския съвет в Народното събрание, свикан от председателя на парламента Росен Желязков. На съвета присъстваха премиерът Николай Денков, лидерите на парламентарните групи и шефовете на службите за сигурност.

"Трите основни институции трябва да работят в синхрон. Правителството вече е предприело мерки и те са свързани както с охрана на ключови обекти, така и с местата, на които се събират много хора: гари, пристанища и летища", коментира премиерът Николай Денков.

"Няма пряка заплаха за българската национална сигурност. Има риск конфликтът в Израел да се разрасне", подчерта Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

"В никакъв случай не трябва да бъдем спокойни. Напротив, службите и МВР трябва да имат изключителна бдителност. Имаме много общности, които се мразят, и трябва да сме много внимателни", смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кирил Петков отново заговори за реформа в службите и критикува доклада на ДАНС. "За съжаление, имаше служби като ДАНС, където повече научих от CNN вчера, отколкото от техния доклад. Това, което е ясно, е, че трябва да имаме реформа в службите", категоричен е Петков.

Опозицията не пропусна да критикува управляващите и "не-коалицията". "Сега ми е интересно да разбере дали "сглобката" в тази ситуация ще реши да сменя шефове на служби", каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Корнелия Нинова очерта рисковете от нова война. "Може би ни очаква гигантска мигрантска вълна, за която не сме подготвени. Вторият проблем е продоволствената криза. Повишават се цените на петрола, може да се прекъснат пътищата на доставките заради инфлацията, може да има недостиг и на храни", заяви лидерът на БСП.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Страхувате ли се от нова Ковид вълна в България?

Да. Заразените стават все повече, нямаме имунитет срещу новите варианти.
17%
Да, но съм ваксиниран и се пазя достатъчно добре от заразяване.
8%
Не. Няма от какво да се притесняваме, вирус като вирус.
34%
Не. Не вярвам на данните, които официално се разпространяват.
41%
Общо 2015 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)