Бездомни кучета в Габрово налитат на пешеходци

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook.info

12.10.2023 | 06:25 Редактор: Анисия Иванова
Бездомни кучета в Габрово налитат на пешеходци

От изпратените сигнали през седмицата в платформата на Helpbook.info направи впечатление, че зачестяват тези за нападения от бездомни и домашни кучета.

Наш потребител от Габрово се оплака, че в близост до дома му са се развъдили няколко особено агресивни песа и тормозят преминаващите, а нощем не спират да лаят и да будят целия квартал.

"Притеснявам се, че скоро могат да се размножат и ако не са кастрирани/ваксинирани/чипирани ще стане неконтролируема и опасна глутница. Поради това, че в момента са млади и още леко боязливи - не мога да видя дали са маркирани със сигурност, но съм почти сигурен, че не са", пише той.

Случаят не е единичен в Габрово, в друга част на града също бездомно куче налита на пешеходци и коли, молбата е да се вземат мерки преди да е станал някой инцидент.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС