Дъждовно и хладно начало на седмицата, но с очакване за слънце в следващите дни

Максималните температури ще са от 17 до 27 градуса

09.10.2023 | 07:18 Редактор: Вяра Димова

Днес минималните температури в страната ще бъдат между 8 и 14 градуса, в западните полета могат да паднат до 4-5 градуса. По морето температурите ще се задържат до 10 градуса.

Сутринта валежите по морето ще спират и след временно разкъсване и намаление на облачността през нощта срещу вторник хладна вълна от северозапад с усилване на вятъра ще донесе нови валежи и захлаждане, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

След полунощ вятърът ще бъде умерен от северозапад, а дъждовете ще бъдат с количества между един и пет литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде умерен от изток със скорост до 35 км/ч, през нощта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 17 до 27 градуса, по морето до 17 градуса. 

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна следобед с превалявания през нощта, срещу вторник, по-съществени над Западна Стара планина. Вятърът над 2200 м височина ще бъде засилен от северозапад със скорост до 35 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина - около 0 градуса, а на 1500 м височина до 8.

Във вторник ще има повече слънце с хладно утро и условия за слани по високите полета от Западна България. През нощта срещу сряда ще се заоблачи. В сряда утрото ще бъде хладно с условия за слани в Западните полета. През деня ще бъде предимно слънчево.

В четвъртък и петък сутрешните мъгли в ниските места и поречията ще се разсейват и през деня ще бъде предимно слънчево.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)