Едното семейство на разменените бебета поиска снимки от изписването, родителите - обезверени

"Още в самото начало вероятно ѝ е дадено друго дете", коментира адвокатът Стоян Стойков

04.10.2023 | 18:53 Редактор: Искра Ангелова

Софийската градска прокуратура спря разследването по случая с разменените бебета в Шейново. Причината - не е установен извършител. А адвокатът на семейството, подало сигнала за размяната заяви, че разполага със снимките от изписването в болницата.

Семейството на бебето, подало сигнала за размяната в Шейново, е изискало снимков материал от човекът, заснел изписването.

"На него би следвало да се виждат майката, детето, което се подава и съответно жената, която го подава. Гривна не се вижда, то е повито. Те са повити, но се вижда лицето, което пък е съществено различие. Не съм го видял, но след като доверителите са ми казали, че се вижда лицето, значи се вижда", коментира адвокатът на едно от семействата Стоян Стойков.

Предполага се, че размяната най-вероятно се е случила в стаята преди отделението по Неонатология.

"Още в самото начало вероятно ѝ е дадено друго дете, защото тя няма как да не се усъмни, ако детето е било различно, тъй като те са изключително различни", допълни той.

Вчера беше даден старт на делото за обезщетение в размер на 300 000 лв. На него не се е явил един от свидетелите - медицинското лице, напуснало болницата два дни след случая.

"Установи се, че на въпросната дата е имало две лица, които липсваха в залата, очаквахме болницата да ги доведе", коментира още адв. Стойков.

Адвокатът на семейството сподели, че агонията за родителите продължава.

"Как да са родителите - изплашени, обезверени, никой не пожела да се извини дори за допусната грешка, може би нямаше да се стигне до искане на обезщетение", категоричен бе той.

От Софийската районна прокуратура са спрели разследването за разменените бебета, но това не означава, че то е прекратено.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.