Пеевски: Енергийният министър да си мери приказките, иначе - оставка и да си заминава

"Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично", каза народният представител

04.10.2023 | 13:45 Редактор: Искра Ангелова
Пеевски: Енергийният министър да си мери приказките, иначе - оставка и да си заминава

Парламентът обсъжда споразумението между премиера, депутати и синдикати. Документът вече беше гласуван от депутатите в енергийната комисия.

Министърът на енергетиката също присъства по време на заседанието на комисията и определи точките от споразумението като "трудни, но не и неизпълними".

Преди заседанието темата беше коментирана както от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, така и от депутата от ДПС Делян Пеевски. Те заявиха, че премиерът трябва да задвижи споразумението към Брюксел.

И двамата отправиха критики към енергийния министър Румен Радев.

"Енергийният министър трябва да си мери приказките за това, което е говорил. Той беше там, когато се обсъждаше споразумението. Ако е имало нещо да каже, е трябвало да го каже. Ако е подписал нещо, което е неизпълнимо, веднага ще му искаме оставката и да си заминава, ако не се изпълни това, което сме подписали. Ние всички сме дали доверие към кабинета, но то не е безгранично", каза Делян Пеевски.

Споразумението съдържа 7 точки, като това, за което са успели да се споразумеят, са въглищните централи да не се затварят, докато страната ни има нужда от тях.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR