Адвокатът на "Шейново" за разменените бебета: Гривничките са проверени, номерата - също

Заседанието по делото продължи близо 3 часа

03.10.2023 | 18:45 Редактор: Искра Ангелова

Приключи първото заседание по делото за обезщетение, заведено от едно от семействата на разменените бебета в болница "Шейново". Случаят стана известен в края на миналата година, след сигнал на една от майките.

Заседанието по делото продължи близо 3 часа. И двете засегнати семейства поискаха от болницата по 300 000 лв. обезщетение. Ръководството на "Шейново" отказа да плати доброволно, без влязло в сила съдебно решение.

След заседанието адвокатът на родилния дом заяви, че не знае как се случила размяната на децата.

"Стана ясно, че гривничките са проверени, номерата са проверени, поставени са от акушерката както на майката, така и на бебетата, процедурата е спазена. Акушерката потвърди, че при изписване номерата са сравнени. Дали и как е станала размяната - няма как да бъде установен от този процес", коментира адвокатът на АГ болница "Шейново" - Величка Костадинова.

На заседанието стана ясно, че една от акушерките, които са били на смяна тогава, е напуснала много скоро след изписването, а днес не се е явила на делото.

"Постъпила е на 9 септември, била е на смяна на 13 септември и на 16-и напуска работа. Ние няма как да я поискаме за разпит, защото имаме само трите ѝ имена. От АГ "Шейново" дадоха имената на три акушерки, само едната намерихме", поясни адвокатът на семейството - Стоян Стойков.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пурко
преди 6 месеца
Тата си и знаех-бебетата сами са си разменили гривните. Адвокатът вече е говорил с тях. Сигнализирай за неуместен коментар