ВУЗФ откри новата учебна година, създаде академия за бизнес лидери

Висшето училище по застраховане и финанси отчете сериозен ръст в приема на студенти

02.10.2023 | 19:14 Редактор: Искра Ангелова

С тържествена церемония Висшето училище по застраховане и финанси откри новата академична година. Началото се откроява със сериозен ръст в приема на студенти.

"Това се дължи на новите ни програми, както и на това, че привлякохме много интересни лектори. Създадохме и академия за бизнес лидери - една иновация, която съществува само в този университет. Тази академия ще се развива паралелно с бакалавърското обучение на студентите", каза зам.-ректорът на ВУЗФ Юлия Добрева.

Според председателя на Студентския съвет на ВУЗФ Ивайло Баръмов университетът има голямо предимство.

"ВУЗФ е един бутиков университет, който максимално доближава студентите до практическата среда. Персоналният контакт с преподавателите и специалисти от определената сфера са безспорни компонентни качества на университета", коментира той.

Пожелания за ползотворна академична година отправи министърът на икономиката и бивш възпитаник на университета Богдан Богданов.

"Пожелавам успешна академична година, да са отдадени на науката, да са отдадени на това да правят контакти, да събират познания, но също така пожелавам да останат в България, да се развиват в България и да допринасят за по-доброто в нашата родина", заяви министър Богданов.

Вижте повече в репортажа.