Възрастни са обгазени при пожар в село Дядово, опитали да се справят с огъня

Унищожени са мебели, опушени са стени и покъщнина

02.10.2023 | 15:46 Редактор: Искра Ангелова
Възрастни са обгазени при пожар в село Дядово, опитали да се справят с огъня

Възрастни хора бяха обгазени при пожар в новозагорското село Дядово, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен. Двамата пострадали - мъж на 74 години и 69-годишна жена, се опитвали да загасят пожар, възникнал в стая на къща, като вдишали дим и газове.

Сигналът за произшествието е получен на 29 септември в 0:57 часа. Пожарът е потушен от един екип на местната противопожарна служба. Двамата са откарани в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Унищожени са мебели, опушени са стени и покъщнина. Спасена е сградата. Причината за пожара е късо съединение в разклонител, пояснява "24 часа".

Общо 34 сигнала за произшествия са постъпили в областната полиция в дните от 29 септември до 2 октомври. Небрежност при боравене с открит огън е причината за възникване на пожар в сухи треви, храсти, овощни градини и лозови масиви в землището на село Николаево на 1 октомври. Пострадали няма. Унищожени са 150 декара овощни градини и 100 декара лозови масиви. На 1 октомври, около 16:00 часа, е получен сигнал в службата в Твърдица за пожар в частен имот в село Сърцево. Пожарът се е разраснал и нанесъл щети на базова станция на мобилен оператор. Унищожени са още 17 пчелни кошери. Причините за пожара са в процес на установяване.

От началото на годината до средата на септември екипи на пожарната в Сливен са се отзовали на 1127 сигнала за произшествия. Гасили са 826 пожара, като при 640 от тях са успели да ги ликвидират, преди да има преки материални щети.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR