Пеевски: България незабавно да затвори границите си за руски автомобили

Ключово е да спазваме разпоредбите, за да ни приемат в Шенген по-скоро, смята депутатът от ДПС

30.09.2023 | 11:13 Редактор: Тодор Петров
Пеевски: България незабавно да затвори границите си за руски автомобили

За незабавно въвеждане на забраната за влизането през границата на България на автомобили с руска регистрация настоя народният представител от ДПС Делян Пеевски. 

Той поиска министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на "Гранична полиция" и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Европейската комисия забрана, която е част от санкциите срещу Русия заради войната в Украйна. 

Забраната обхваща леки автомобили и други превозни средства за превоз на до 10 души, като няма значение дали превозното средство се използва за частни или търговски цели, стига да попадат в обхвата на митническите кодове. 

Делян Пеевски обръща внимание на министрите, че изпълнението на всички решения на ЕК във връзка със сигурността на границите на България като европейска държава е от ключово значение за присъединяването на страната към Шенгенското пространство. Вследствие на санкциите цялата сухопътна граница на Русия към страни от Шенген е затворена. 

От бързите и адекватни действия на правителството по отношение на изпълнението на изискванията за присъединяването на България към Шенген зависи до края на годината това да е факт, напомня Делян Пеевски.

Снимка: ДПС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Да, господин премиер
преди 6 месеца
Щом Пеевски е заповядал по нареждане на ЕК....Може да ползвате Закон за защита на нацията за образец. Замените "евреи" с "руснаци" и всичко ще бъде по европейски тертип. Даже ЕС може да ни похвали и да инкорпорира нашия закон в някой регламент . Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Пеевска
преди 6 месеца
Пеевски незабавно да се отрече от сатаната,защото има и арх.Михаил! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Надежда от Славеево
преди 6 месеца
Слава на СССР,непоколебимата и любимата,Слава на моята Русия,всички които са против нея,са против Бога и скоро да очакват възмездие и от двете страни!!! Сигнализирай за неуместен коментар