Няколко дни ще затварят за по 3 часа "Дунав мост" при Русе за ремонт

АПИ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство

28.09.2023 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова
Няколко дни ще затварят за по 3 часа

"Дунав мост" при Русе ще бъде затворен за движение за по три часа през нощта - от 22:00 часа до 01:00 часа, от 3 до 5 октомври тази година. Причината е изпълнение на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).  За да не се затруднява движението, аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб, информираха от пътната агенция.

При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на съоръжението до започване на предстоящия основен ремонт. 

През деня и в останалата част от нощта движението в района на ремонта ще се осъществява в една лента, с пропускателен режим, и ще се регулира с пътни знаци и сигналисти.

АПИ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но аварийно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по мостовото съоръжение.

Трасето на българската територия на "Дунав мост" е с дължина 1,057 км, като се нуждае от основен ремонт и такъв е залегнал в програмата на АПИ. От пътната агенция припомнят, че в края на август т. г. е обявена обществена поръчка за основен ремонт на съоръжението въз основа на изготвен технически проект.

На коя дата България трябва да празнува своя национален празник?

На 3 март - Денят на Освобождението. Датата не трябва да бъде променяна.
67%
На 16 април - Денят на приемането на Търновската конституция.
1%
На 20 април - Денят на избухването на Априлското въстание.
1%
На 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
11%
На 6 септември - Денят на Съединението.
7%
На 22 септември - Денят на Независимостта.
14%
Общо 4227 гласа

Снимка: БГНЕС / Архив