БСП за руския петрол: Приемате антибългарски закон, хиляди ще останат на улицата без работа

Според проф. Румен Гечев решението е чисто политическо

21.09.2023 | 18:10 Редактор: Михаела Кирилова
БСП за руския петрол: Приемате антибългарски закон, хиляди ще останат на улицата без работа

След като нанесохте удар върху българското селско стопанство, сега искате да ударите цялата икономика чрез петролните продукти. Приемате един категорично антибългарски закон. Това заяви народният представител от "БСП за България" проф. Румен Гечев по време на дебатите, свързани със законовите промени по отношение на ограничителните мерки спрямо Русия.  

Той последователно и категорично опроверга мотивите за исканите промени. 

"Твърдите, че прекратяването на концесионния договор с "Лукойл" за експлоатация ще доведе до избягване на санкции чрез контрабанда на петрол и ще гарантира правилното отчитане на приходите от ДДС. Пълна измама", посочи проф. Гечев и припомни, че и на "Росенец" е имало представители на НАП, на Гранична полиция, на митниците. 

"Казвате пълен контрол - тогава арестувайте всички представители на държавата, ако са допускали контрабанда", реагира социалистът.

"С този законопроект, с който управляващата сглобка, се опитвате да накажете Путин и руснаците, единствените, които наказвате са българските граждани", коментира той.

По думите му, с целенасочената политика, която управляващите водят, накрая ще принудят "Лукойл" да затвори. 

"Поне народните представителите от сглобката, които са от Бургас, не се ли замислят, че там работят хиляди хора, които ще останат на улицата? Няма да накажете нито Путин, нито Митрофанова, ще накажете българите и бургазлиите", заяви Проданов.

Той бе категоричен, че решението е чисто политическо.

Снимка: Пресцентър БСП