Температурите се понижават, облаци над страната и валежи на места

В петък и събота ще преминават плътни облаци, но валежи се очакват в планините

20.09.2023 | 07:07 Редактор: Михаела Кирилова

Днес денят ще започне с минимални температури от 14 до 18 градуса. През деня от запад на изток ще премине облачна вълна. Ще превалява в западните райони, а в Централна и Източна България облаците ще се увеличат. 

Следобед ще има повече облаци над Черноморието. Валежите в югозападните райони ще продължава и през нощта, срещу четвъртък. Вятърът ще бъде до умерен от югоизток, а следобед ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 26 до 32 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините ще има разкъсана облачност до облачно над Източна Стара планина. Главно в Рила и Пирин ще превалява. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 км/час. Максимални температури над 2500 м височина - около 8 градуса, а на 1500 м височина до 16. 

Над България бързо ще преминават облачни вълни, като плътните облаци бързо ще достигат до Черноморския регион. По-съществени валежи се очакват в югозападните части от страната, 

В четвъртък следобед от запад отново ще се заоблачава с превалявания през нощта. В петък и събота ще преминават плътни облаци, но валежи се очакват в планините. В неделя ще бъде динамично, с превалявания и прегърмявания в западната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels