Опасен мост във Велико Търново застрашава жителите на цял квартал

Хората споделят, че са звънели няколко пъти на общината, но не са получили отговор

16.09.2023 | 13:30 Редактор: Михаела Кирилова

Агенция "Пътна инфраструктура" започна проверка на мостовите съоръжения в цялата страна след заповед на министъра на регионалното развитие. 360 речни участъка в страната са с намалена проводимост на водата, застрашават живота на населението и ще бъдат финансирани в условия на спешност. Затлачен мост във Велико Търново създава опасност за жителите на цял квартал.

Жители на великотърновския квартал "Чолаковци", през който преминава река Янтра, алармираха за опасен мост, по който върви ежеминутно автомобилен трафик. Те от дни чакат реакция от местната управа.

"На няколко пъти се обаждам в общината, тази сутрин пак се обаждах да го потърся и казаха, че са в отпуска", сподели Йордан Гърдев.

"Изключително нагло е да се чака някакъв инцидент, за да се предприемат мерки. Не е необходимо да си специалист, за да разбереш опасността", коментира Велислава Иванова.

Преди дни териториалните звена на Пътната агенция започнаха проверка на мостовите съоръжения в цялата страна. Този мост обаче все още не е инспектиран.  

"Към МВР има създадена комисия, в която всички неотложни действия, във връзка с ремонти на мостови съоръжения, се финансират с предимство", заяви областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

До 45 дни Пътната агенция трябва да е готова с доклад за състоянието на всички мостове в страната.

Вижте повече в репортажа.