Радев след разговор с "Лукойл": България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата

Президентът подчерта доброто сътрудничество и открития диалог на служебния кабинет с компанията

13.09.2023 | 20:05 Редактор: Искра Ангелова
Радев след разговор с

България очаква надеждни доставки и предвидими цени на горивата. Това заяви държавният глава Румен Радев на разговор днес в президентската институция с ръководството на "Лукойл" след тяхната среща с министър-председателя и представители  на правителството в Министерския съвет.

Президентът Радев подчерта доброто сътрудничество и открития диалог на служебния кабинет с "Лукойл", в резултат на което бяха трайно намалени цените на горивата до най-ниските нива в ЕС, а компанията прехвърли седалището си от Швейцария в България и започна да плаща своите данъци в страната ни.

Възможностите на компанията за алтернативни доставки на петрол, за осигуряване на непрекъснатост в производствения процес и за гарантиране на заетостта на работещите в новата ситуация след прекратяването на концесията на пристанище "Росенец", и предприетите от управляващите действия за предсрочно преустановяване на дерогацията за внос на руски суров петрол, бяха във фокуса на разговора.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Не мога
преди 7 месеца
А българският интерес не е ли важен, че само за чуждите интереси се грижите, уважаеми сънародници? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
хммм
преди 7 месеца
Това не е ли защитаване на руския интерес в разрез с правилата на ЕС? Сигнализирай за неуместен коментар