ГЕРБ се регистрира с 9999 подписа за участие в местните избори

Документите на партията бяха внесени от Цветомир Паунов, Тома Биков и Георг Георгиев

13.09.2023 | 10:25 Редактор: Михаела Димитрова

ГЕРБ се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в местните избори с 9999 подписа.

Документите на партията бяха внесени от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, народния представител Тома Биков, народния представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев и членове на младежката структура на партията.

"Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ", категоричен бе Тома Биков.

"Ние тръгваме към победа на местните избори, с вярата, че това е единственото действие, което може да предотврати това, което се случи на национално ниво през последните 2 г., да се случи на местно ниво през следващите 4 г. Ние сме против това българските общини да бъдат превърнати в стартъп и в обект на експерименти. Вярваме, че българските общини успяха да удържат положението в тази дълга политическа криза, която съществуваше в България през последните 2 г. и смятаме, че оттук нататък общините и държавата заедно трябва да създадат онова, което ние наричахме стабилност вече няколко предизборни кампании", каза още той.

Той отбеляза, че и в тази кампания от ГЕРБ ще се борят за стабилна България, както и за това "българските граждани да могат най-после да обърнат внимание и на себе си, а не да се занимават през цялото време с експериментите на случайно попаднали хора в политиката".

"Стратегията да запазят София, Биков обясни така: "Ние ще предложим подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент."

Биков не пожела да каже дали председателят на парламента Росен Желязков е кандидатът за кмет на София. "Ще имаме кандидат. Единен. Предстои да го обявим", посочи той.

Снимка: БГНЕС