Настъпва захлаждане, в следващите дни ще има гръмотевични бури

През днешния ден ще бъде предимно слънчево

12.09.2023 | 07:07 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури днес ще бъдат от 9 до 15-16 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево, но с развитие на купести облаци следобед. Вятърът ще бъде слаб от югоизток със скорост до 20 километра в час. 

Максималните температури ще са от 29 до 32 градуса, в североизточните и югозападните райони - 33-34 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморското ни крайбрежие ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Максималните температури на въздуха по морето ще бъдат от 25 до 27 градуса. Морската вода е с температура от 24-25 градуса по северното крайбрежие и до 25-26 градуса по южното. 

В сряда от запад ще се заоблачи с повече облаци над северните райони, но без валежи. В четвъртък облачността от запад отново ще се увеличи и ще бъде значителна. През нощта срещу петък ще превали в северозападните райони. 

Започва захлаждане. В петък ще бъде ветровито и с превалявания в западните и централните райони - с по-интензивни валежи в северозападните части от страната. Очакват се гръмотевични бури в Западна и Източна България. В събота ще вали и прегърмява в западните и източните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR