Връщане на смъртното наказание искат близките на убития Митко от Цалапица

Шофьори подкрепяха протестиращите, които блокираха движението на пътя Пловдив - Пазарджик

10.09.2023 | 22:45 Редактор: Елеонора Танева
Връщане на смъртното наказание искат близките на убития Митко от Цалапица

Десетки близки, роднини и приятели на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, който бе убит преди два месеца и половина, отново излязоха на протест на кръговото кръстовище Орта хан на пътя Пловдив - Пазарджик тази вечер.

За пореден път хората настояха за справедливи присъди за близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец на Митко – Рангел Бизюрев. 

Протестиращите отново изразиха възмущението си от липсата на напредък в разследването на жестокото убийство, извършено на 20 юли в Цалапица. С плакати в ръце скандираха "Справедливост за Митко“, "Аз съм Митко и няма да мълча“ и др.  С минута мълчание почетоха паметта на убития Митко. 

На кръговото се образуваха километрични колони от автомобили. Но когато хората се отдръпнаха зад мантинелите, за да пропуснат колите, шофьорите с клаксони и жестове ги подкрепяха. Майката на убития младеж Атанаска Бакалова отново призова сочения за убиец на сина и - Рангел Бизюрев, да се предаде и да разкаже истината за станалото, информира БНР.  

Според майката на убитото момче протестите ще продължават, докато има развитие по разследването и всички съпричастни и съучастници получат наказанието, което законът предвижда. 

"Ние искаме доживотен затвор без право на замяна или да се върне смъртното наказание", каза още Атанаска Бакалова.  

Припомням, че хората в селото вече два месеца протестират непрекъснато с искане истината да се разкрие, а разследването да бъде прозрачно, обективно и експедитивно.  

Снимка: БГНЕС