Премахват незаконните кабели по фасадите на сгради в София

Администрацията на Район "Оборище" е издала множество актове от 2018 до днес

08.09.2023 | 15:58 Редактор: Вяра Димова
Премахват незаконните кабели по фасадите на сгради в София

Стартира акция за премахване на незаконните кабели по фасадите на сгради в София след Заповед на главния архитект на София арх. Здравко Здравков. Дейността е насочена към предотвратяване на градското замърсяване с незаконни кабелни мрежи и подобряване на архитектурния облик на града. Почистването на кабелите улеснява санирането на фасадите.

Район "Оборище" премахна висящи съобщителни кабели по фасадите на сгради в "Подуене-Център", м. "ГГЦ Зона Г-14" и м. "Зона Г-12". Освен демонтиране се извършва и почистване на премахнатите кабели.

Масово кабели са отстранени по ул. "Султан тепе", ул. "Черковна", ул. "Васил Друмев", бул. "Мадрид", ул. "Ал. Константинов", ул. "Русалка", бул. "Евл. И Хр. Георгиеви", ул. "Мърфи", ул. "Оборище", ул. "Буная", ул. "Сердика", ул. "Триадица" и др.

Администрацията на Район "Оборище" е издала множество констативни актове за премахване от 2018 до днес. Гражданите са уведомени за всички съставени актове. Дейностите се изпълняват, съгласно влезли в сила заповеди от НАГ-СО и договор, сключен между Столична община и фирмата-изпълнител.

Снимка: Район "Оборище"