Мостът на Синеморец вече е проходим, в четвъртък ще монтират този на пътя Царево-Ахтопол

Очаква се да пристигне багер, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост

06.09.2023 | 17:48 Редактор: Михаела Димитрова

Мостът на Синеморец, на който по-рано днес имаше пропадане, вече е проходим, а дупката бе запълнена.

А в четвъртък се очаква да започне монтажът на металния мост на пътя Царево- Ахтопол, съобщиха от пресцентъра на МРВ - Бургас. В момента се транспортират всички елементи на временното съоръжение, очаква се да бъдат на място до утре сутринта. Също така се очаква да пристигне багер, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост. 

От полицията съобщават още, че се работи по възстановяване на моста в Царево, който е по обходния маршрут. Образувалата се дупка се запълва със скална маса, за да може да се пусне движението на леки автомобили по него. Очаква се движението да бъде възстановено до около три часа.

Ограничено е движението по пътя Царево - Малко Търново след с. Изгрев. То се осъществява в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало вследствие на валежите, допълват от МВР.

Също така се въвежда временна организация и движение в една лента по съоръжението на р. Караагач между Китен и Царево, поради нужда от усилване вследствие на валежите и бедствената ситуация, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС