Жестока захапка: 15 см рана направил доберманът при нападението на жена във В. Търново

Инцидентът е станал на метри от училище и детска градина

05.09.2023 | 14:28 Редактор: Елеонора Танева

Доберман нападна жена и кучето ѝ във Велико Търново. Жената е в болница с травми на ръката. Кучето ѝ също е с тежки наранявания. 

Инцидентът е станал в понеделник около 07:30 часа в един от централните квартали на Велико Търново. 44-годишната жена разхождала кучето си, когато доберманът ги напада само на метри от училище и детска градина. Съседи казват, че досега доберманът не е проявявал агресия.

"Кучето е пуснато, не е видяно. Някой е отворил вратата. Ние сме ходили, не ни е хапало, не ни е посягало, а ходим у тях. Собствениците са нормални хора, работят си, ходят си, но имат желание да имат животни", каза съседката Неша Македонска.

Жената и кучето ѝ са с рани, но за щастие без опасност за живота. Кучето вече е освободено за домашно лечение, а жената, която е с травма на ръката, ще се възстановява няколко седмици. 

"В момента е в стабилно състояние, вчера обаче беше в шок, с тахикардия, екстрасистоли. След като е излязла да си разходи кучето е била нападната по нейните думи от голям, черен доберман, който я е захапал под дясна предмишница и е нанесъл рана, около 12-15 см“, уточни директорът на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Даниел Илиев.

Пред лекарите жената е казала, че ще търси правата си по съдебен път. Доберманът е отведен в приют. По случая тече разследване.  

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов.