Слънчев и топъл уикенд, на места времето ще се развали в понеделник

Максималните температури утре ще бъдат между 28 и 33 градуса

01.09.2023 | 17:47 Редактор: Тодор Петров
Слънчев и топъл уикенд, на места времето ще се развали в понеделник

Утре времето ще бъде предимно слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В следобедните часове, главно над планинските и източните райони, ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. 

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса, в София - около 29.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Само на отделни места в източните и планинските райони са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде от изток-североизток, по-късно през деня - от изток-югоизток, слаб, в източните райони до умерен.

Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса. Привечер и през нощта срещу понеделник от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта в северозападната част от страната ще има валежи и гръмотевици, в крайните северозападни райони - интензивни. Вятърът ще се ориентира от северозапад.

В понеделник облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а в отделни райони - градушки и временно усилване на вятъра.

Дневните температури ще се понижат, а през нощта срещу вторник в по-голямата част от страната валежите временно ще спрат, гръмотевиците ще затихнат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR