Георгиев, СОС: Апелирам ДБ да подкрепят Проекта на Бюджет за 2023 година

Георгиев подчерта, че без този бюджет няма да може да бъде осигурена издръжката на градския транспорт до края на годината

29.08.2023 | 17:42 Редактор: Михаела Димитрова
Георгиев, СОС: Апелирам ДБ да подкрепят Проекта на Бюджет за 2023 година

Без съмнение приемането на годишния бюджет до края на годината е необичайно събитие. Бих искал да поздравя екипа на г-жа Фандъкова за постигнатите резултати. Горещо апелирам предложеният Проект на Бюджет за 2023 г. да бъде подкрепен с добавените поправки. Надявам се да получим подкрепа от колегите от ДБ. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Георгиев подчерта, че без този бюджет няма да може да бъде осигурена издръжката на градския транспорт до края на годината, както и че без него няма да може да бъде осигурено необходимото финансиране за изграждането на канализацията на София. Освен това, каза той, няма да бъде възможно, ако не бъде приет бюджетът, и предвиденото увеличение на артистите в държавните театри и пр., съобщава БГНЕС.

Георгиев припомни, че по-рано днес покани кандидата за кмет на София Васил Терзиев, издигнат от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София", да присъства на общественото обсъждане, но той не се появи в СОС.

"Искрено се надявам да не гледаме следващия бюджет отново през лятото", каза още председателят на СОС. Той призова общинските съветници от коалицията, която издига за кмет Васил Терзиев, да отговорят вместо него на въпросите, които Георгиев иска да му зададе. 

Снимка: БГНЕС