Пренаредиха половината от жълтите павета в центъра на София

Най-вече се държи на качеството и контрола

22.08.2023 | 14:32 Редактор: Тодор Петров
Пренаредиха половината от жълтите павета в центъра на София

Готов е половината участък с жълти павета, който се пренарежда в центъра на София. Това каза заместник-кметът на София по строителството Ангел Джоргов пред журналисти по време на проверка по пренареждането на паважа. 

В участъка, в който са положени павета, в момента се фугира, полива се с вода и отново се фугира, след това се изравнява с малки валяци, обясни процеса Джоргов. Надяваме се до 15 септември да приключи пренареждането, но най-вече се държи на качеството и контрола, така че тази дата е по-скоро препоръчителна, допълни той, цитиран от БТА.

В първите дни на пренареждането няколко пъти е била спирана работата от надзора, но сега се спазват всички технологии, стана ясно от думите му.

Джоргов посочи, че всички материали са изследвани по няколко пъти в лаборатории, както на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), така и от независими лаборатории. Материалите се изследват, обезпечават се с необходимите документи и се контролира размера на фугите и начина на редене, както от нас така и от надзорната фирма, допълни той.

Стойността на пренареждането на жълтите павета е 206 000 лева, а стойността на целия ремонт в карето между бул. "Цар Освободител", ул. "Московска", бул."Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски" е 17 млн. лева, припомни Джоргов и допълни, че фирмата не е получавала пари за работата по участъка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)