Работещи в спешната помощ излизат на протест, очаква се национална стачка

Правителството е ощетило шофьорите, парамедиците, фелдшерите и лекарските асистенти, посочват от синдикат "Защита"

19.08.2023 | 08:04 Редактор: Юлиан Христов
Работещи в спешната помощ излизат на протест, очаква се национална стачка

Работещите в сферата на спешната помощ излизат на протест в понеделник пред сградата на Министерството на здравеопазването и са готови да излязат на национална стачка.

"След поредната глупост, която сътвориха в тристранката и ощетиха тотално шофьори, парамедици, фелдшери и лекарски асистенти доведе до сериозно социално напрежение и готовност тези групи работещи в системата на Спешна помощ на протест и да започне подготовката за национална стачка", пише в съобщение на синдикат "Защита". 

Според синдикалистите работещите в системата са излъгани "брутално" с увеличение на заплатите и очакват те да бъдат излъгани и с категорията труд и купоните за предпазна храна.

"Може да изтъкваме още много причини, както в ЦСМП, така и в болниците, където също не са увеличени заплатите и издръжката, като все повече болници се намират пред фалит. Поради което на 21.08.2023г. (понеделник) от 11:00 часа пред Министерство на здравеопазването ще бъде организиран поредния протест, а сборния пункт ще е на паркинга на пл. "Ал. Батенберг", в 10:30 часа  на който шофьорите на линейки ще връчат ключовете на министъра", се посочва в съобщението.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)