Helpbook: Законно ли се секат дървета в София?

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата

18.08.2023 | 20:25 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Законно ли се секат дървета в София?

Във връзка с опазване на зелената система е важно да се знае, че никой няма право да отсича дърво, без да притежава съответното разрешително независимо дали то се намира в частен имот или е публична собственост. С въпроси по тази тема се обърнаха граждани чрез платформата на Helpbook.info към съответните институции с молба за проверка и предприемане на адекватни мерки, и евентуално санкции.

Тези дни в район "Младост" 1 е извършено отсичане на три големи тополи заради извършване на строителни дейности и нашият потребител апелира за проверка дали тази сеч е законна, и има ли необходимите разрешителни за това.

Друг наш потребител е силно недоволен от извършеното отсичане на дървета и в Район "Надежда". Според него това е било абсолютно ненужно, тъй като е нямало предпоставки за опасност, напротив - дърветата били големи и даващи не само сянка и кислород, но и били дом на птици.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: Helpbook