Потвърдено от "Продължаваме промяната": Кирил Петков е с охрана от НСО

От НСО отказват информация за охраняваните лица

16.08.2023 | 12:50 Редактор: Елеонора Танева
Потвърдено от

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" и бивш премиер Кирил Петков вече е с охрана от НСО. Това потвърдиха от политическата сила за БТА.

Кирил Петков е и съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България".

От НСО отказват информация за охраняваните лица с мотива, че е това е класифицирана информация. По последни данни от медиите на петима политици е поставена охрана заради заплаха, идваща от Русия.

Според Закона за НСО, при конкретна застрашеност в мирно време, по решение на междуведомствена комисия, се осигурява охрана на лица, заемали длъжности председател на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посегателство спрямо които би подронило, отслабило или създало затруднения на властта в страната. Те имат право и на специализиран транспорт до четири години след освобождаването им от длъжност.

Междуведомствената комисия се състои от председател - началникът на НСО, и членове - председателят на Държавната агенция "Национална сигурност" и главният секретар на Министерството на вътрешните работи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Аааоо
преди 8 месеца
Значи една от причините ПП да искат да овладяват службите е, че К.П. искал да има охрана и негови хора трябва да го "решат" Сигнализирай за неуместен коментар