Откриха най-големия уейкбординг парк в Бургас, изви се опашка от желаещи

Съоръжението е модерно и съвременно, ще работи целогодишно

13.08.2023 | 15:01 Редактор: Вяра Димова

Откриха най-новата морска атракция по морето - най-големият и най-безопасен уейкбординг парк. Той се намира в културно-туристически комплекс "Ченгене скеле", а през първия ден ползването на водните лифтове беше безплатно. Атракцията е още една стъпка за развитието на туризма у нас, казват от общината в Бургас. 

За любителите на сърфовете вече има ново предизвикателство - т.нар. кабелен уейкбординг. Пред влековете се образува опашка от желаещи да получат доза адреналин в един сравнително нов за България, активно развиващ се воден спорт с дъска

"Може би първото съоръжени в България в тези размери. С тези 5 пилона едновременно могат да карат 8 човека. Изключително модерно и съвременно. В другите държави е доста популярно. Подобен е на кайтсърф, на уиндсърфа, на хавайски сърф", обясни Янко Симов от екипа на WakePark Burgas.

Мариела от три години кара сърф. Да пори вълните с дъска е нейното бягство от сериозната професия на счетоводител. "С голямо нетърпение очаквах откриването, това  е страхотно. Вече сме наравно поне със страните наоколо", на мнение е Мариела.

Пред лифтовете имаше както по-опитни сърфисти, така и начинаещи, за които емоцията беше още по-голяма. "За първи път съм, предстои да разбера. Малко се притеснявам, но сега ще видим как е", каза Марио.

"Карам кайтсърф, не съм карал такова нещо", сподели Трифон.

"Август е, време за отпуски, време за релакс, време за усмивки и добри емоции", припомни кметът на Бургас Димитър Николов.

Съоръжението ще работи целогодишно, а за всички начинаещи ще се погрижи инструктор.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа