Мотористи на протест: "Гробарите плачат с мен на гроба на брат ми"

Оставиха за постоянно в ареста шофьора, причинил катастрофата с 3 жертви край Плевен

31.07.2023 | 13:42 Редактор: Михаела Кирилова

Великотърновският апелативен съд остави за постоянно в ареста шофьора, причинил катастрофата с три жертви край Плевен. 

30-годишният пиян и неправоспособен водач е с повдигнато обвинение. Близо 20 мотористи от Велико Търново и Плевен излязоха на протест пред Апелативния съд в града. Тежкият пътен инцидента стана на 20 юли край Плевен. 

Лек автомобил "Мерцедес", управляван от 30-годишен неправоспособен и пиян шофьор, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж. Мотористът и неговата спътничка загинаха на място.

В болница почина и мъж, който е пътувал на предната седалка на автомобила. След катастрофата последваха и поредица от протести на близките на загиналите с искане за справедливи присъди, законови промени и безопасност на пътя.

"Гробарите плачат с мен на гроба на брат ми и ми казват, че и тях ги е страх да излязат на пътя. Този човек не трябва да е на пътя, а всъщност е там и убива двама човека и брат ми. Пиян и с превишена скорост", каза братът на починалия моторист Пламен Лаков.

"Искаме да се криминализира, когато се качиш пиян или дрогиран на пътя и убиеш някого, да се третира като пътно убийство", коментира близката приятелка на загиналия моторист Десислава Караиванова.

Снимка: БГНЕС