Борисов vs Радев: Нарушен ли е принципът "в дома на обесения не се говори за въже"?

Според лидера на ГЕРБ работата на служебните кабинети била хаос под диктатура

31.07.2023 | 13:37 Редактор: Михаела Димитрова

Пореден задочен спор между президент и партиен лидер. Бойко Борисов определи работата на служебните кабинети, назначени от Радев, като "хаос и работа под диктатура".

Отговорът на президента не закъсня - лидерът на ГЕРБ нарушил стар принцип: "В дома на обесения не се говори за въже". 

"Служебното правителство е нещо, което би трябвало да го има само в супер екстремен случай. Ей сега минах по магистралата, по-точно по нямащата я магистрала. Сега щеше да е готова до Търново. Това ви донесоха служебните правителства. Тези стотици знайни и незнайни премиери, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Аз не искам да слизам до нивото на говорене на г-н Борисов. Ако трябва да обвиняваме някой, че той започва да говори по този начин, това са Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация, и възможността да говори по този начин", отвърна Радев.

"Чудя се как той повдига темата за магистралите. Кои магистрали? Преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите от неговите магистрали, защо магистралите му се разпадат... Защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказаха всички извършени проби", попита държавният глава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR