Фандъкова обяви изграждането на климатичен хъб в столичния парк "Възраждане"

Борбата с климатичните промени ще продължи, но резултатите са вече факт, заяви кметът на София

31.07.2023 | 12:49 Редактор: Тодор Петров
Фандъкова обяви изграждането на климатичен хъб в столичния парк

"Парк "Възраждане" ми е много любим. В грижа за зелената система моите колеги работят да търсят иновативни решения. В последните години всички те са насочени към адаптация към климатичните промени. Борбата ще продължи, но резултатите са вече факт", заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова на събитие в парка "Възраждане".

Днес стартират дейностите по проекта за оформяне на споделено зелено пространство при амфитеатъра в парка.

"Виждаме проекта с много растителност, с използване на възможните настилки, така че пространството да бъде охладено или да бъде климатичен хъб, който да позволи да развиваме такива политики занапред. Надяваме се до септември да са готови инфраструктурните работи в парка "Възраждане" и следващото лято хората да се радват на зеленото пространство", каза столичният кмет, предаде БГНЕС. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Реалист
преди 8 месеца
А, защо Борисовата градина не Ви е любим парк, Г-жо Фандъкова? Не ви ли боли сърцето, като гледате стотиците болни и повалени дървета? Провисналите кабели, ръждясалите електрически диреци, за 12 години кметуване не разбрахте ли, че формулата КОНЦЕСИЯ в София не работи, че чрез концесията се източват парите на, софиянци, ами изсъхналите дървета, сухите клони, обраслите с бурени корони на дърветата! Ами хоризонталната маркировка, не виждате ли, че я няма? Трагедията на един столичен град! Сигнализирай за неуместен коментар