За първи път Tour de France е в България, затварят пътища за колоездачите

L’Etape Bulgaria ще бъде в района на Велинград

27.07.2023 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева
За първи път Tour de France е в България, затварят пътища за колоездачите

На 30 юли ще се проведе колоездачна обиколка – етап България от Tour de France. Затова от 7:30 ч. до 15 ч. ще се ограничи движението по път III-843 от Велинград до разклона за с. Кръстава и по път III-8434 от разклона за с. Кръстава до кръстовището за с. Горна Дъбева.

Трафикът ще се пренасочва от екипи на „Пътна полиция“ по обходен маршрут от Велинград по път II-84 до разклона за Ракитово – Ракитово – Цигов Чарк и от кръстовището с път II-37 Батак – Доспат до кръстовището за Сърница и обратно.       

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Шофирането под въздействие на емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.       

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Снимка: БГЕС