Американският посланик у нас: България има принос Украйна да удържа Русия

Кенет Мертен подчерта, че стратегическо партньорство между България и САЩ е по-силно от всякога

27.07.2023 | 15:47 Редактор: Михаела Димитрова

120-годишна е историята на приятелството и партньорството между България и Съединените щати и то е по-силно от всякога. Това подчерта американският посланик у нас Кенет Мертен на среща с Атлантическия клуб.

На срещата присъстваха много политици, дипломати и общественици. Мертен, който е в България от едва два месеца, сподели, че е впечатлен от историята ни - посетил е Пловдив, Казанлък и Банско.

Той изтъкна и заслугите на българи, включително към американската история, като открои имената на Джон Атанасов, Кристо и Георги Господинов.

Мертен засегна икономическото ни сътрудничество, възлизащо на 2 милиарда долара, и открои действията на правителството за диверсификацията на енергийните източници на Балканите.

Посланикът предупреди, че демокрацията по целия свят е застрашена, и с помощта на България и НАТО, Украйна успява да се противопоставя на Русия


1
0 rate up comment rate down comment 1
Циник
преди 9 месеца
Г-н Мертен, САЩ не уважава България.Опитва се да изтрие всичко българско от нас и да ни вкара във война. Вървете си у дома! Там сменяте 4-ти юли колкото си пожелаете. Сигнализирай за неуместен коментар