Бурята не остави къща без щети в Радишево, хората се притесняват как ще възстановят щетите

Хората не знаят дали ще бъдат подпомогнати от общината и държавата

27.07.2023 | 13:55 Редактор: Михаела Димитрова

Едно от най-пострадалите села от бурите в Плевенско е Радишево. Бурята придружена с градушка, преминала вчера вечерта над Плевенско. Има сериозно щети в селата Садовец и Радишево. Почти няма къща, която да не е пострадала. Унищожена е цялата селскостопанска продукция. Няма пострадали хора и животни.

"Много бързо дойде бурята, като влязох вътре, щеше да счупи прозорците, валя повече от 15 минути. Целите улуци са счупени, стената е надрана", сподели жена от селото.

"Към 19:30 ч. започна силната буря, щетите са огромни, всички коли, които са навън, са със счупени стъкла. Нямаме пострадали хора и животни. От сутринта се опитваме да направим организация по почистването. От общината идваха, правиха оглед. Много от къщите са пострадали, мазилките. Част от тях нямат застраховки, хората се притесняват, че няма да могат да си възстановят щетите", коментира друга жена.

От ракетната площадка в селото са изстреляни десетки ракети вчера, но те не успели да спрат облака, който е нанесъл огромните щети. От днес трябва да започнат описи на щетите в селото. Хората не знаят дали ще бъдат подпомогнати от общината и държавата.