Опасно горещо време: До сряда температурите ще достигнат 44 градуса

От четвъртък идва леко захлаждане

24.07.2023 | 07:09 Редактор: Юлиан Христов

Минималните температури днес ще бъдат от 18 до 23 градуса. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци, повече над източните части от страната ни. Валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде умерен от югозапад, със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 35 до 39 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсани облаци, повече над южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 30 градуса.

Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие, до 27 градуса по южното. Вълнението по северното и южното крайбрежие ще бъде слабо, височината на вълните ще бъде до 1.5 метра.

Над планините следобед ще има разкъсана облачност, най-вече над Източна Стара планина. Вятърът по високите части ще бъде умерен, от северозапад, с пулсове до 20-30/ километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 13 до 16 градуса, а на 1500 м - от плюс 23, до плюс 25.

До сряда времето ще се запази горещо с температури в южните райони до 42-44 градуса. В сряда следобед и през нощта има условия за силни гръмотевични бури и градушки. В четвъртък ще бъде ветровито и отново с валежи, с нова порция по-хладен въздух.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа