Обявиха частично бедствено положение в Бяла Слатина, щетите от бурята са големи

Общината обяви, че се работи за възстановяване на електропреносната мрежа

23.07.2023 | 17:19 Редактор: Михаела Кирилова
Обявиха частично бедствено положение в Бяла Слатина, щетите от бурята са големи

Бедствено положение на част от територията на Бяла Слатина - в самия град и в селата Търнава, Попица и Търнак, е обявено от обяд. Това става известно от съобщение на сайта на община Бяла Слатина. В заповедта се уточнява, че вследствие на снощния обилен валеж, придружен с ураганен вятър и градушка, са изкоренени и прекършени дървета, повредени електропроводи и електрически стълбове, както и покривни конструкции и други части на сгради и обекти.


 
"По подадени данни от кметовете на населените места на територията на Общината най-засегнатите от бурята са кметства с. Търнава и с. Попица. Село Търнава има много счупени клони, паднали дървета и стълбове, прекъснато е електрозахранването, разрушени са покриви. В село Попица положението се нормализира. Все още се работи върху отстраняването на щетите по електропреносната мрежа", се посочва в публикация на община Бяла Слатина във Facebook. 

Общински кризисен щаб Бяла Слатина своевременно е създал организация по отстраняване на падналите дървета и клони, и възстановяване на щетите след бурята, посочват още от общината, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа