На режим при близо 40° - жители на Церово излязоха на протест заради безводие

От ВиК дружеството уверяват, че следващата седмица ще се облекчи проблемът

22.07.2023 | 14:28 Редактор: Вяра Димова

Липсата на вода изкара на протест жители на лесичовското село Церово. Те искат информация за причината довела до безводието, както и кога водоподаването ще бъде нормализирано. 

От неделя повече от 800 човека в село Церово са без питейна вода или имат достъп до такава за няколко часа в денонощието. Сред тях е Цветанка Колева. "Вода въобще не идва. Не можем да се къпем", сподели тя.

Липсата на вода в горещото време изкара хората от селото на мирен протест. Те настояват за повече информация и решение на проблема, но и възмущение от действията на определени абонати.

"Хората са недоволни. Горният край е най-потърпевш, защото там няма налягане. Сега в долния край има вода, но в кой век живеем", коментираха местните.

На среща с хората пристигна управителят на водното дружество в Пазарджик. Той коментира и причината за липсата на вода.

"Няколко токови удара и помпите спират, изпразват се резервоарите. Трасето, което захранва последните 5 населени места - Славовица, Боримечка, Лесичово, Горно и Долно Вършило, Церово, се получава липса на вода", обясни инж. Сергей Стойнов.

От общината са осигурили водоноска с вода за битови нужди, осигурено са и 1,5 тона минерална вода. 

"Има вода в трите села. Във високите части на Церово и Боримечково все още нямаме вода, но с превключвания осигуряваме и там вода. От ВиК оператора обещават, че най-късно в понеделник ще се нормализират нещата", каза кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров.

До понеделник в Церово ще има режим на водата за времето от 22:00 до 06:00 ч. сутринта. По този начин ще бъде осигурено нужното количество
вода за резервоарите в региона.

Вижте повече в репортажа.


1
2 rate up comment rate down comment 0
далечна колония
преди 9 месеца
Половината села у нас са без вода, но политиците ни изпълняват друг план! За тях е по-важно да пратим оръжие на Украйна и да се кланяме на брюкселските и американските господари! Сигнализирай за неуместен коментар