fallback

Части на София остават временно без топла вода заради планови ремонти

Ще бъде спряно подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" 

22.07.2023 | 11:39 Автор: Вяра Димова

"Топлофикация София" уведомява своите клиенти, че поради извършване на планови ремонтни дейности на "Булгартрансгаз" ЕАД по преносен газопровод - Север DN 700 в участъка ЛК "Горни Богров" - ОС "Нови Искър" в периода 8-10.08.2023 г. временно ще бъде спряно подаването на природен газ към ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" и преустановено топлоподаването към клиентите, захранвани от трите топлоцентрали.

В периода, за който ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" ще бъдат без газоподаване, ще се извършат належащи ремонтни дейности на участъци от топлопреносната мрежа. Веднага след възстановяване на газоподаването към ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин" централите ще бъдат въведени в експлоатация, а услугата поетапно възстановена.

По същото време на разпределителен газопровод, захранващ ТЕЦ "София" ще бъде направен периодичен технически преглед с изпитване на якост и плътност в присъствието на инспектор от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. Такова изпитване бе направено през 2021 г. и на газопровода, захранващ ТЕЦ "София Изток". Поради спецификата на действията централата ще бъде въведена в експлоатация на 11.08.2023 г., след което в рамките на деня ще бъде възстановено и топлоподаването към клиентите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback