По морето: Платени чадъри заграбват плажа, свободни зони до водата няма

Ако видите нередност, пишете в платформата Helpbook

21.07.2023 | 19:33 Редактор: Анисия Иванова
По морето: Платени чадъри заграбват плажа, свободни зони до водата няма

На територията на морските плажове се позволява поставянето на плажни принадлежности като шезлонги и чадъри като се осигурява не по-малко от 50% от активната плажна площ за свободно настаняване според закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

През целия летен сезон служителите от специализираната администрация на Министерство на туризма извършват планирани и извънредни проверки на място, включително и от подадени сигнали от граждани.

В платформата на Helpbook.info получаваме немалко сигнали по този повод.

Наш потребител недоволства: "На плажа пред хотел "Палма" и "Алгара бийч" в Кранево свободната зона е много малка. Всеки ден чадърите се увеличават. Буквално са до брега. Свободна зона до брега няма. Не се разрешава да си сложиш хавлии, можело само за гости на хотела. Пред хотел "Палма" свободната зона е най-отвътре. Ако наемеш чадър, задължително трябва и шезлонг, не маже само чадър."

В друг сигнал ни уведомяват, че на плаж Слънчев ден, в частта със сламените чадъри, свободната зона е под 10%. Буквално се е получило заграбване с платени чадъри.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Къде предпочитате да прекарвате морската си почивка?

В България! Свикнали сме да почиваме на нашето Черноморие.
32%
В Гърция или Турция - услугата там е в пъти по-добра, а морето е по-чисто.
35%
В Испания, Италия, Хърватия или Черна гора.
6%
Залагам на екзотичните почивки извън Европа.
3%
Нямам финансова възможност да отида на море.
23%
Общо 3020 гласа

Снимка: HelpBook


2
7 rate up comment rate down comment 1
Лакомо дупе.........
преди 9 месеца
Нека се радват на празните си чадъри! Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 1
Мда
преди 9 месеца
Мой познат хотелиер от Варна каза че затваря хотела поради масов отказ на резервации и заминава за Гърция Сигнализирай за неуместен коментар