Американският посланик в Скопие: Важно е какво ще направи РСМ, а не какво говори Радев

"Въпреки че много неща се говорят в България, всички искат да видят страната да върви към членство в ЕС", каза Анджела Агелер

20.07.2023 | 16:15 Редактор: Михаела Димитрова
Американският посланик в Скопие: Важно е какво ще направи РСМ, а не какво говори Радев

Най-важното за РСМ е това, което ще бъде направено в страната, а не онова, което говорят другите. Това каза американският посланик в Скопие Анджела Агелер по повод на европейската перспектива на страната.

Дипломатът уточни, че тя не е говорила със специалния пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, нито пък с българския президент Румен Радев.

"Тук не е важно да се фокусираме върху това какво казват те, а е от значение какво ще бъде направено. В крайна сметка, ако хората тук работят за ЕС, няма никакво значение какво казват Габриел и Радев", каза още Анджела Агелер.

Посланикът коментира последните изказвания на специалния пратеник за Западните Балкани Габриел Ескобар, в който той обявява ангажимент към новото българско правителство за предотвратяване на по-нататъшни условия от страна на България и изказването на българския президент Румен Радев, че конституционните промени са само първата стъпка.

"Въпреки че много неща се говорят в тази страна, в България, в другите страни от региона, все пак всички искат да видят страната да върви към членство в ЕС", каза Агелер, цитирана от БГНЕС.

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 1
Супер!
преди 9 месеца
Съюзниците говорят от името на Северна Македония, отново омаловажавайки България. Какво говорили Радев и Габриел няма значение. Важно е посолството. Това съюзнически отношения ли са или между метрополия и колония? Сигнализирай за неуместен коментар