Борисов за Петков и ПП: Да поработят над некоалиционната култура, учат се още

Предложението за концесията на "Росенец" не е тяхно, посочи лидерът на ГЕРБ

19.07.2023 | 09:45 Редактор: Михаела Димитрова
Борисов за Петков и ПП: Да поработят над некоалиционната култура, учат се още

Колегите трябва да поработят малко над некоалиционната култура. Предложението беше на ГЕРБ, ДПС и "Демократична България" не само за "Росенец", да им припомня, щом са бързали толкова да се покажат, това е грешно. Такива важни решения показват именно силата на една некоалиция да взима важни решения в полза на държавата. Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Той обясни, че днес е трябвало трите формации заедно да внесат предложенията.

"Щом толкова са бързали, аз само да кажа, че в нашите предложения, на колегите от ДБ, ДПС и нас, влизаха и транспортните тръби, и фигурата на особен управител, сиреч да поеме държавата. Яростна съпротива имаше от "Продължаваме промяната" относно тръбите и особения управител. Не знам защо. И сега чувам по телевизията как Кирил Петков ме призовава да го подкрепя за нещо, за което вчера ние сме спорили колко по-голям да му е мащабът", коментира Борисов.

"Но да речем, млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура, защото вчера по управленската програма вече финализирахме всичко. На базата на нея следващата седмица ще подпишем и едно споразумение така, както Христо Иванов иска именно за този механизъм, включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, на трите коалиции, те са в полза на България, на обществото, на цялата наша програма. И когато има успех, той винаги има много бащи, както в случая се отказа, но може и да не е успешно", обясни Борисов.

Той посъветва, че в подобни случаи би било най-добре да се излиза съвместно - с прессъобщение или изява. Борисов все пак уточни, че нямал нищо против, че Петков е разказал за решението, но уточни, че е трябвало да разкаже всичко, за което са говорили вчера.

Относно коментарите, че Борисов е имал 24-часова охрана от Жандармерията на къщата му в Банкя, лидерът на ГЕРБ каза, че не е забелязал. Ако нещо ме притеснява, то е кой ми наблюдава къщата и с каква цел, коментира още Борисов, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мила
преди 9 месеца
Едва ли ще се научат на нещо смислено. Сигнализирай за неуместен коментар