Гореща сряда с температури до 40 градуса, в четвъртък ще има летни валежи и бури

В събота ще бъде слънчево и горещо

19.07.2023 | 07:05 Редактор: Тодор Петров

Отново 7 области са с оранжев код за горещини и днес. Областите, в които живакът на термометъра ще се покачи още, са отново в Централна и Югозападна България. В останалата част от страната продължава да е в сила жълт код за опасно високи температури. 

Денят ще стартира с минимални температури от 19 до 25 градуса. През деня ще бъде предимно слънчево. Следобед над северните райони и над планините облаците ще се увеличат.

През нощта срещу четвъртък в северозападните райони ще превали слабо. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 33 до 38 градуса, на североизток, в района на Русе и Силистра, както и в югозападна България - до 39-40 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над морето ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсана облачност, повече над северното крайбрежие. Вятърът ще бъде от изток слаб до умерен, по-силен по южното ни крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 28 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие и до 26 градуса по южното. 

В четвъртък се очакват летни валежи и силни гръмотевични бури в западните и южните райони. В петък разхладителни дъждове се очакват в Южна и Източна България. В събота ще бъде слънчево и горещо. В неделя се очакват валежи главно в западните и североизточни райони. Слабо ще захладнее.

Гледайте цялата прогноза във видеото.