Скандал в Сметната палата: Обвиниха Цветан Цветков в злоупотреба за 3 млн. лв.

Институцията вече е сезирала прокуратурата

18.07.2023 | 13:37 Редактор: Вяра Димова

Сметната палата е сезирала прокуратурата за подозрения за злоупотреба за близо 3 милиона лева от бившия председател на институцията Цветан Цветков.

Към прокуратурата е изпратен одитен доклад, който ще бъде разгледан - дали с действието или бездействието си бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков е нанесъл щети на институцията. Такива данни изнесе бившият председател на Сметната палата Горица Грънчарова. 

Става въпрос за съвместна собственост на сградата на Сметната палата. От своя страна Сметната палата е вложила над 11 млн. лв. в ремонт на сградата. Други 6% от нея се дължат на физически лица, които завеждат дело срещу институцията, защото не могат да използват своята част от собствеността. 

"Поради липса на средства за държавна такса искът на Палатата е намален от 4 млн. на 762 576 лв. Сметната палата към този момент разполага само с 10 000 лв. и ги е внесла за държавната такса. Оставало е през 4-5 месеца напред да се намерят чрез корекция в бюджета още малко над 20 000 лв.", каза Грънчарова.

Екипът ни ще потърси за коментар и от бившия председател на Сметната палата Цветан Цветков, който да изрази и своята позиция по казуса.

Снимка: БГНЕС