Йотова: Созопол се превръща в историческа и културна столица на България

Градът е от онези магически места, от които черпим самочувствие на българи, заяви вицепрезидентът

18.07.2023 | 10:43 Редактор: Тодор Петров
Йотова: Созопол се превръща в историческа и културна столица на България

Созопол се превръща в историческа и културна столица на България. Малко са европейските градове, чиято история започва 5 хиляди години преди новата ера. Созопол е история, написана от милиони човешки съдби. Созопол пише не само българската, а европейската история от Античността до наши дни - с тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на Созопол, с които заедно отбеляза празника на града.

"Созопол е от онези магически места, от които черпим самочувствие на българи", заяви вицепрезидентът и благодари на кмета на общината Тихомир Янакиев и неговия екип за амбициозната и отдадена дейност. 

"Вие не позволихте бетонният град да надделее над античния град, да го лиши от типичната атмосфера", посочи Йотова. 

Тя подчерта, че добрите стопани си личат по това, че не чакат да мине мандатът, а работят за хората всеки ден с нови идеи и проекти. 

"В Созопол само след броени години ще станем съвременници на огромен културен проект. Остров Св. св. Кирик и Юлита ще се превърне в притегателен световен културен и туристически център, място, на което ще се срещат учени и ще изследват дълголетната история по тази земя", каза още вицепрезидентът.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хистина - Бринкман В
преди 9 месеца
Ихх! - с такава царица на шарма, не само Созопол и БГ, но и Европа е гордее бе. Йълдъс, мх. Пу! да не я урекна. От Лапония до Тунис ни завиждат бе. Сигнализирай за неуместен коментар