Директорът на ПП "Рила" за къпането в "Бъбрека": Докато отидем, жената вече я нямаше

Ако станете свидетели на вандалщина в Рилските езера, звънете на 112, призовават от управата на резервата

17.07.2023 | 13:49 Редактор: Юлиан Христов

Отново вандалщина в Рилските езера. Жена реши да се разхлади и избра да направи това, като нагази и поплува в защитеното езеро "Бъбрека".

Туристи я виждат и снимат. А непълнолетно момиче ѝ прави забележка. Жената отговорила - знае за забраната за къпане, но продължила да се разхлажда. След втора забележка - този път от по-възрастен турист, къпещата се най-накрая излиза на брега.

От Национален парк "Рила" обясниха - когато видели в интернет поста за нарушението, тръгнали веднага към езерото, но вече не откриват никого. И призовават - ако някой стане свидетел на такова нарушение, веднага да се обади на 112, за да реагират навреме.

"Прави ми впечатление, лично на мен, че основно чужденците не искат да спазват правилата. Българските туристи се движат по пътеките, не замърсяват, не влизат в езерата. Миналата седмица два пъти съм бил в района, говорил съм с български туристи. Общото мнение е, че трябва да се спазват правилата. Правил съм забележки, основно на чужденци, че не се движат по пътеките", коментира директорът на парк "Рила" Красимир Андонов.