Радев от Рожен: Украйна води тази война, сметката я плаща цяла Европа

"Крайно време е да започнем да мислим трезво и обективно за войната", заяви президентът

14.07.2023 | 12:36 Редактор: Михаела Димитрова

Президентът Радев отново критикува правителството по темата за войната в Украйна. Той заяви, че срещата във Вилнюс е показала, че кабинетът няма собствено мнение по темата, а се води от настроенията в Европа. Според Радев управляващите са превърнали страната в склад за оръжия за Украйна. 

"Трябваше ли големите държави да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е неприемливо, за да започнат и нашите управляващи да сменят позицията си. Трябва ли да чакаме други министри, освен министърът на отбраната на Великобритания, да кажат, че не може да бъдат склад за въоръжените сили на друга държава, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад?", попита президентът.

"Всички виждаме, че този конфликт се задълбочава. Колкото повече оръжия се изпращат, толкова повече ще се точи. Тази война има много измерения. Тя е заплаха за цяла Европа", каза Радев.

По думите му Украйна "настоява да води тази война", но сметката се плаща от цяла Европа.

"Тази война има много измерения - икономическо, социално, политическо. Тя е заплаха и риск за цяла Европа. Във военно положение всичко е едно и това е националната сигурност на България", добави Радев.

Президентът коментира и последните събития в парламента.

"Очевидно е, че циничният план от записа е в ход. Формулата е много проста - власт срещу легитимация за сметка на измамения български избирател", заяви Радев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
1 rate up comment rate down comment 2
Така и
преди 9 месеца
Който е такъв заклет украинофил, най-накрая да проумее една проста истина- Украйна не воюва, а воюва НАТО чрез Украйна, която е и ще бъде единствено и само потърпевша. Ако искате да остане някаква част от Украйна, войната трябва да спре. Ако не спре, ще загинат много хора, най-вече от милите ви украинци.А ако успее да "победи", което е пълен абсурд, ще бъде използвано ядрено оръжие. Радев се опитва да вразуми евроатлантиците, но няма как. Те много искат да няма Украйна явно. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 9 месеца
Кон с капаци. Като е толкова мъдър що не прекрати войната, като знае как? Това не е управията на неговото родно село. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 9 месеца