Какво се случва в Пазарджишко? Трима загинали и 20 ранени на пътя в първите 10 дни на юли

Органите на реда апелират при пътуване в условия на интензивен трафик да се следват няколко основни правила

12.07.2023 | 13:58 Редактор: Юлиан Христов

Увеличение броя ранени и загинали в пътни инциденти отчитат в област Пазарджик. Само за първите 10 дни за месец юли ранените са 20, а "черната статистика" се увеличи с още три жертви.

Според статистиката най-много пациенти са постъпили след верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия", станала на 3 юли. Тежко остава състоянието и на някои от останалите ранени.

"Имаме две момчета в отделението по интензивно лечение с опасност за живота", коментира медикът от спешно отделение д-р Димитър Бакалов.

В кома и с опасност за живота е и 23-годишен шофьор, пострадал при катастрофа, при която ремарке се откача от автомобил и буквално се забива в движещ се в насрещното платно автомобил.

"Това е просто анархия по пътищата. Анархия! Щеше да ни отнесе едно младо момче с едно хубаво БМВ", каза бащата на пострадалото момче Илия Алваджиев.

Освен неразумното шофиране, инциденти стават и заради неизправност на автомобилите, възмущават се шофьори.

"Прекалено много катастрофи стават от технически неизправни автомобили. Това е една крачка към спиране на произшествията на пътя – всички автомобили трябва да са изрядни и годни за управление", коментира шофьорът Николай Шарков.

За да не се стига до неприятни инциденти, органите на реда апелират при пътуване в условия на интензивен трафик да се следват няколко основни правила.

"На първо място шофирайте с повишено внимание и технически изправни автомобили, не отклонявайте вниманието си по пътя някъде в страни, дори да видите ПТП, защото вие самите можете да предизвикате такова", каза говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Контролните органи напомнят още шофьорите да карат с повишено внимание и да не сядат зад волана след употреба на алкохол и упойващи вещества.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR