Надежда за Поли: Благотворителен футболен турнир събира средства за лечението ѝ

10-годишното момиче от Габрово се бори с ДЦП, има 5 операции на краката

09.07.2023 | 14:44 Редактор: Елеонора Танева

Благотворителен футболен турнир се провежда в София. Инициативата на организацията "Футбол с кауза" набира средства за 10-годишната Поли, която е с диагноза "Детска церебрална парализа". 

Преди 8 години група ентусиасти решава да организира малък благотворителен футболен турнир. Идеята се разраства, намира нови съмишленици и продължава до днес.

"Това е едно наше желание като доброволци да вземем поредна кауза и да я подкрепим финансово и морално всички, които са се включили тук", обясни организаторът на турнира Лъчезар Арсов.

 

Тазгодишното издание се провежда по формата на световното първенство и включва 32 отбора. Всеки един от тях приема присърце каузата.

"Ние участваме почти във всички благотворителни турнири и го правим на драго сърце", заяви Ерхан Салиев.

"На първо място се опитваме да помагаме на децата, правим го във всички случаи, когато е възможно, превръща се в един празник", добави Пламен Димитров.

С благотворителен базар се включват и момичетата от женския отбор "Скрити лимонки".

"Нашата инициатива е да подкрепим различни каузи, всеки месец имаме различна кауза, събираме книги, които след това препродаваме", каза Ралица Димова.

Освен детската церебрална парализа, 10-годишната Поли от Габрово има и съпътстващи заболявания – хидроцефалия, хромозомна аномалия. На детето са направени над 5 операции на краката, провеждана е и постоянна рехабилитация във всички болници и санаториуми за деца, докато пандемията не прекъсва усилените процедури. 

След забавянията през последните години, кампанията за набиране на средства за вливки на стволови клетки продължава, тъй като сумата е непосилна за семейството ѝ. 

Пълна информация за състоянието на Поли можете да откриете на страницата на платформата DMS.

Дарения може да се направят по дарителската сметка на Поли:

IBAN: BG39UBBS80021067200540
Банка: Обединена Българска Банка
Титуляр: Полина Красимирова Димова

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Facebook/Надежда за Поли