На косъм от трагедия: Метално ограждение падна върху майка с дете с Даун

Тони Маринова се съмнява някой да поеме отговорност за инцидента

07.07.2023 | 14:16 Редактор: Искра Ангелова

Метално ограждение падна върху майка с дете в центъра на София.

Тони Маринова минава всеки ден по улицата в ремонт в столичния квартал "Лозенец", където живее. Вчера, докато се прибира с детето си, което е със синдром на Даун, едно от металните заграждения, поставени на обекта, пада върху нея.

"Буквално след няколко метра метално заграждение се срути върху мен. Без въобще да разбера какво става, аз я задържах с ръка и крак. Може да погледнете крака ми. Безкрайно благодарна съм, че се отървах с малко, че не ми беше пукната главата и че дъщеря ми вървеше от дясната ми страна", сподели жената.

Според Тони инцидентът можеше да завърши с фатален край. Въпреки раните ѝ, тя най-много се е притеснила за детето си, което цял час е плакало заради уплахата от случката. Оказва се, че оградите не са поставени и обезопасени правилно.

"Както можете да видите сами, оградите не са обезопасени и не са захванати една за друга, което представлява опасност както за пешеходците, така и за преминаващите коли. Това нещо е недопустимо, защото по тротоар минават деца и майки с колички. Представете си да падне върху майка с количка- бебето щеше да е на каша", допълни Тони.

Тя се съмнява някой да поеме отговорност за инцидента. След публикацията ѝ в социалните мрежи, районният кмет е направил оглед, според който всичко е наред.

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
"бебето щеше да е на каша" - тая цялата оградка от 4 тънкостенни тръбета и рехава мрежица с дебелина 1 мм тежи около 5 кг, ама карай, важното е истерия да има. Сигнализирай за неуместен коментар